Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Odberné miesta v Turčianskych Tepliciach kopírujú volebné okrsky

Ilustračná snímka. FOTO TASR/AP Foto: TASR

Na testovanie mesto odporúča prísť do najbližšieho odberného miesta k miestu pobytu, avšak každého obslúžia aj na ktoromkoľvek inom odbernom mieste.

Turčianske Teplice 28. októbra (TASR) - Odberné miesta na celoplošné testovanie obyvateľov na nový koronavírus v Turčianskych Tepliciach kopírujú okrsky pri voľbách. Nachádzať sa budú v každej mestskej časti, informovala o tom radnica na internetovej stránke.

Obyvatelia sa počas nadchádzajúceho víkendu budú môcť dať otestovať v urbárskom dome v Dolnej Štubni, kultúrnom dome v Turčianskom Michale, kultúrnom dome v Diviakoch, budove spojenej školy - gymnázia v Horných Rakovciach, budove spojenej školy - základnej školy na Školskej ulici a v kultúrnom a spoločenskom stredisku vo Vieske.

"Všetky odberné miesta budú riadne označené a pohyb a jednotlivé činnosti na nich budú riadiť členovia odberných tímov zložených z príslušníkov Ozbrojených síl SR, Policajného zboru, zdravotníckeho personálu a administratívnych pracovníkov z radov zamestnancov mesta a prihlásených dobrovoľníkov," uviedla radnica.

Na testovanie mesto odporúča prísť do najbližšieho odberného miesta k miestu pobytu, avšak každého obslúžia aj na ktoromkoľvek inom odbernom mieste. "Preto zároveň občanov vyzývame na spolupatričnosť v zmysle vzájomnej výmeny informácií o aktuálnej vyťaženosti jednotlivých odberných miest počas realizácie testovania. Týmto spôsobom by tak zároveň prispeli k celkovo hladšiemu priebehu testovania na území nášho mesta," dodala samospráva.

Turčianske Teplice majú momentálne približne 6500 obyvateľov, z ktorých je približne 4500 občanov vo veku od desiatich do 65 rokov.