Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Odborári na hodinu zablokovali dopravu pri kruhovom objazde v Nitre

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Blokácia sa začala v stredu o 10:00 a trvala necelú hodinu.

Nitra 20. októbra (TASR) – Desiatky odborárov čiastočne blokovali dopravu na cestnom priechode pre chodcov pri kruhovom objazde na ulici Bratislavská a Štúrova v Nitre.

Blokácia sa začala v stredu o 10:00 a trvala necelú hodinu. Policajti počas nej odkláňali dopravu smerujúcu do Mlynáriec, sanitky a autobusy mali umožnený plynulý prechod. Protest organizoval Odborový zväz (OZ) KOVO, ktorý chcel upozorniť na zhoršujúcu sa sociálno-ekonomickú situáciu obyvateľov Slovenska, informoval člen predsedníctva Rady OZ KOVO pre nitriansky a trenčiansky región Ján Stískal.

Protestné aktivity súvisiace s nepriaznivou sociálno-ekonomickou situáciou obyvateľov Slovenska, stúpajúcou infláciou, následným zdražovaním cien potravín, elektriny, bývania i základných služieb a v kontexte viacerých zmien pracovnoprávnej legislatívy v neprospech zamestnancov a ich zástupcov sa začali v septembri tohto roka v rôznych mestách po celom Slovensku.

Odborári chcú podľa Stískala zároveň upozorniť vládu SR i poslancov parlamentu, že rýchle prijímanie viacerých pracovnoprávnych legislatívnych zmien bez verejnej diskusie, vypočutia si či akceptovania oprávnených pripomienok zástupcov zamestnancov v tripartite či na iných fórach vedie k dramatickému znižovaniu životnej úrovne pracujúcich občanov i ostatných skupín obyvateľstva vrátane slovenských dôchodcov.