Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Odborníci z SPU budú učiť, ako sa starať o interiérové rastliny

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pestovateľka a kurátorka zbierky orchideí v Botanickej záhrade SPU Margita Záhorská na workshope 26. februára ukáže záujemcom rôznorodý sortiment týchto okrasných kvetov.

Nitra 23. februára (TASR) – Spoznávanie interiérových rastlín ponúknu workshopy, ktoré pre verejnosť pripravuje Botanická záhrada Slovenskej poľnohospodárskej univerzity (SPU) v Nitre. Odborníci z SPU predstavia účastníkom rôzne rastliny i spôsoby, ako ich správne pestovať.

Pestovateľka a kurátorka zbierky orchideí v Botanickej záhrade SPU Margita Záhorská na workshope 26. februára ukáže záujemcom rôznorodý sortiment týchto okrasných kvetov. „Zároveň sa s účastníkmi podelí o svoje dlhoročné skúsenosti s ich pestovaním a starostlivosťou. Súčasťou podujatia bude aj prehliadka zbierok v skleníkoch botanickej záhrady,“ informovala SPU.

O interiérových rastlinách a ich pestovaní bude hovoriť záhradný architekt a lektor na SPU Marek Hus na workshope, ktorý sa bude v skleníkoch záhrady konať 12. marca. „Bude hovoriť o dôležitosti spolužitia s rastlinami, o zásadách ich pestovania a umiestňovania v interiéroch. Účastníci podujatia si budú môcť vyskúšať aj vysádzanie a starostlivosť o rastliny v zbierkach botanickej záhrady,“ pripomenuli organizátori.