Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Odbory chcú vo Vranove začať sociálny dialóg so Slotexom

Ilustračné foto Foto: TASR

Zástupcovia Odborovej organizácie (OZ) KOVO sa pokúsia vo štvrtok (16.8.) nadviazať sociálny dialóg s vedením spoločnosti SLOTEX.

Vranov nad Topľou 15. augusta (TASR) - Zástupcovia Odborovej organizácie (OZ) KOVO sa pokúsia vo štvrtok (16.8.) nadviazať sociálny dialóg s vedením spoločnosti SLOTEX Fashion so sídlom vo Vranove nad Topľou. TASR o tom informoval člen predsedníctva OZ KOVO Jozef Balica.

Pracovníkom textilnej firmy s talianskou majetkovou účasťou, dlhuje zamestnávateľ júnové a júlové výplaty. Zamestnanci nadviazali v tejto súvislosti spoluprácu s OZ KOVO a v továrni si založili v uplynulých dňoch odborovú organizáciu.

"Na štvrtok 16. augusta sme požiadali vedenie spoločnosti Slotex Fashion o stretnutie, na ktorom by sme chceli odštartovať vzájomný sociálny dialóg a získať odpovede na otázku, ako plánuje riešiť zamestnávateľ problém nevyplatených miezd svojich zamestnancov," vysvetlil Balica. Ako dodal, na spomínanom stretnutí vo Vranove so začiatkom o 10.00 h by sa mal zúčastniť aj predseda OZ KOVO Emil Machyna.

Balica ďalej poznamenal, že problém nevyplatených miezd približne 180 zamestnancov továrne, z ktorých tvoria drvivú časť ženy vo výrobe, si žiada čo najrýchlejšie riešenie. "Ľudia nemajú peniaze, nie je z čoho platiť účty. Na druhý týždeň sa zároveň začína v továrni dvojtýždňová celozávodná dovolenka."

"Chcel by som ešte raz zdôrazniť, že naším záujmom je, aby sa zamestnávateľ začal zaoberať riešením problému nevyplatených miezd čo najskôr. Nebudeme súhlasiť, aby sa tým zaoberal až po uplynutí celozávodnej dovolenky po dvoch týždňoch," povedal Balica. Dodal, že OZ KOVO bude po rokovaní so zamestnávateľom informovať o jeho výsledkoch zamestnancov firmy. "Ľuďom chceme povedať, čo sa nám podarilo vybaviť a aké budú naše ďalšie postupové kroky vrátane prípadného štrajku."