Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Odstrel poškodeného mosta v Iliašovciach sa presúva na štvrtok

Na snímke odpal zvyšku podpornej konštrukcie mosta pri Kurimanoch. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Pri odstraňovaní mosta sa podľa rezortu dopravy dbá o to, aby sa čo najmenej poškodili časti stavby, ktoré pôvodná nehoda nepoškodila.

Bratislava/Iliašovce 14. novembra (TASR) - Napriek plánu odstreliť poškodený diaľničný most v Iliašovciach na druhý pokus dnes popoludní sa tento zámer musel posunúť.

"Odstrel sa presúva na štvrtok (15. 11.) kvôli dodatočným technickým požiadavkám na uloženie náloží z pohľadu bezpečnosti," konštatoval pre médiá šéf rezortu dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).

Pri odstraňovaní mosta sa podľa rezortu dopravy dbá o to, aby sa čo najmenej poškodili časti stavby, ktoré pôvodná nehoda nepoškodila. Pred odstrelom boli vykonané zabezpečovacie a prípravné práce, napríklad úprava prístupu z oboch strán mostného objektu i odstránenie dočasných objektov z blízkosti znehodnocovanej konštrukcie.

Galéria: Prvý, utorkový, odstrel mostu v Iliačovciach.





K pádu diaľničného mosta vo výstavbe došlo 2. novembra krátko pred 15.00 h. Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden zomrel pri prevoze do nemocnice a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici. Štrnásť zranených robotníkov hospitalizovali v nemocniciach v Levoči, Poprade, Prešove a Spišskej Novej Vsi.