Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Odsúdený Michal mal voličskú premiéru až v sobotu vo väzení

Na snímke členky okrskovej volebnej komisie s prenosnou volebnou schránkou prichádzajú do Ústavu na výkon odňatia slobody vo voľbách do Národnej rady. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Nemá zdravotné problémy, v Nemocnici pre obvinených a odsúdených a v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Trenčíne je zaradený v úseku domácej réžie.

Trenčín 29. februára (TASR) – Michal si v Nemocnici pre obvinených a odsúdených a v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Trenčíne odpykáva takmer päťapolročný trest odňatia slobody za krádež. V minulosti voliť nechodil, v ústave volil v sobotu prvýkrát v živote.

„Politická situácia na Slovensku je zlá, preto som sa rozhodol voliť. Pozeral som politické diskusie, rozhodol som sa tak, ako som sa rozhodol a dúfam, že to bude dobre. Keď som bol vonku, netrápilo ma to, nezaujímal som sa o slovenskú politiku, až teraz som sa tým začal zaoberať,“ skonštatoval Michal s tým, že vo väzenskom zariadení je už viac ako dva roky.

Nemá zdravotné problémy, v Nemocnici pre obvinených a odsúdených a v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Trenčíne je zaradený v úseku domácej réžie. „Som murár a vykonávam tu murárske práce,“ doplnil.

Odsúdený Ľubomír trpí sklerózou multiplex, vo väzenskej nemocnici v Trenčíne je tri mesiace, odpykáva si sedemmesačný trest za krádež. Voliť chodil aj v civile, svoje právo využil aj vo väzení. „Tak, ako vonku, aj tu vo väzniciach vnímame politickú situáciu. Volil som ľudí, ktorým verím,“ doplnil Ľubomír.