Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Obce v okrese Banská Bystrica mobilizujú občanov na očkovanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Šírenie nového koronavírusu sa v Banskobystrickom okrese, ktorý je v čiernej farbe, zhoršuje a v nemocnici je situácia kritická.

Banská Bystrica 12. novembra (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici sa snaží zvýšiť zaočkovanosť v okresoch Banská Bystrica a Brezno spoločne so starostami okolitých obcí. Obidva okresy zostávajú stále v čiernej farbe COVID automatu.

"V týchto dňoch sa v rámci úzkej spolupráce s obcami okresov Banská Bystrica a Brezno podarilo našim pracovníkom na oddelení epidemiológie pomôcť pri registrácii na očkovanie desiatkam občanov a zodpovedať otázky týkajúce sa očkovania viac ako stovke ľudí,“ uviedla regionálna hygienička a tajomníčka služobného úradu Zora Kľocová Adamčáková z banskobystrického RÚVZ.

Vďaka iniciatíve starostky Kynceľovej a starostom obcí Kordíky, Tajov, Riečka, Badín, Vlkanová a Hronsek v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) sa prostredníctvom výjazdovej mobilnej očkovacej jednotky v tomto týždni podarila zvýšiť zaočkovanosť v obciach.

"Za necelých päť dní bolo zaočkovaných viac ako 280 ľudí, z čoho štvrtina bola zaočkovaná prvou dávkou a ostatní boli zaočkovaní treťou,“ spresnila starostka Kynceľovej Martina Kubišová.

"Na Kordíkoch bolo zaočkovaných 21 občanov, v Tajove 27, v Riečke 35, v Badíne 76, vo Vlkanovej 81 a v Hronseku 42 ľudí,“ dodala Kubišová.

Podľa Michaely Ondirovej z RÚVZ v spoločných aktivitách na podporu očkovania budú pokračovať. V prípade akýchkoľvek otázok sa občania môžu obrátiť na odborníkov z oddelenia epidemiológie v pracovné dni od 10.00 do 14.00 h na čísle 0905 737 712.

Šírenie nového koronavírusu sa v Banskobystrickom okrese, ktorý je v čiernej farbe, zhoršuje a v nemocnici je situácia kritická. Nárast počtu hospitalizovaných covidových pacientov je enormný a špecializované oddelenia Rooseveltovej nemocnice sa zapĺňajú. Rastie počet výjazdov záchrannej zdravotnej služby. Mesto aj BBSK spolu s nemocnicou vyzývajú ľudí, aby sa dali očkovať.