Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Okružnú križovatku vo Veľkých Kapušanoch sprejazdnili v predstihu

Premenu jednej z najvyťaženejších priesečných križovatiek na križovaní ulíc Fábryho - Nám. I. Dobóa - Nám. L. N. Tolstého s rozpočtom 345.000 eur v meste Veľké Kapušany v okrese Michalovce na kruhový objazd ukončil zhotoviteľ v predstihu. Veľké Kapušany, 29. decembra 2021. Foto: TASR - Roman Hanc

Prestavbu križovatky financovalo mesto aj vďaka dotácii vo výške 180.000 eur, ktorú získalo ešte v roku 2019 počas výjazdového rokovania vlády v Michalovciach.

Veľké Kapušany 27. decembra (TASR) – Premenu jednej z najvyťaženejších priesečných križovatiek v meste Veľké Kapušany v okrese Michalovce na kruhový objazd ukončil zhotoviteľ v predstihu. Ako pre TASR uviedol primátor mesta Peter Petrikán, ohlasy na projekt sú u verejnosti pozitívne, obyvatelia navrhujú prestavať aj ďalšie priesečné križovatky.

"Stretávajú sa tam cesty zo štyroch strán, zo strany od sídliska tam museli predtým vodiči čakať aj 15 minút, teraz je premávka plynulejšia," zhodnotil Petrikán projekt na križovaní ulíc Fábryho – Nám. I. Dobóa – Nám. L. N. Tolstého s rozpočtom 345.000 eur s tým, že zhotoviteľovi sa ho podarilo zrealizovať s dvojtýždenným predstihom. Pre poveternostné podmienky sa ukončenie vodorovného dopravného značenia preložilo na jarné mesiace budúceho roka.



Podľa Petrikánových slov bola prestavba križovatky pre obyvateľov podnetom a adresovali mu návrhy na ďalšie prestavby križovatiek v meste. "Sú však v správe Košického samosprávneho kraja, budeme s ním preto v tejto veci na budúci rok iniciovať rokovania."

Prestavbu križovatky financovalo mesto aj vďaka dotácii vo výške 180.000 eur, ktorú získalo ešte v roku 2019 počas výjazdového rokovania vlády v Michalovciach.