Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

OLO začína s odvozom vianočných stromčekov z drevených ohrádok

Vianočné stromčeky. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Mapa drevených ohrádok spolu s kontaktným formulárom je zverejnená na webovej stránke OLO.

Bratislava 4. januára (TASR) – Bratislavská mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začína s odvozom vianočných stromčekov z drevených ohrádok. Rozmiestnených po celom meste je ich takmer 800. Odvoz stromčekov by mal trvať do 25. februára. Informuje o tom na svojom webe.

"Prosíme Bratislavčanov, aby v maximálnej miere využili drevené ohrádky vo svojej mestskej časti. Ak sa v ich bezprostrednom okolí ohrádka nenachádza, svoj stromček môžu odložiť ku stanovišťu zberných nádob," vyzýva spoločnosť.



Mapa drevených ohrádok spolu s kontaktným formulárom je zverejnená na webovej stránke OLO. Obyvatelia môžu jeho zákaznícke centrum kontaktovať v prípade, že je ohrádka v ich okolí preplnená, poškodená alebo zničená. K rýchlejšej identifikácii pomôže aj jej fotografia a číslo. "Na základe skúseností z minulého roka sme posilnili aj odvozy počas prvých dvoch týždňov," uvádza na sociálnej sieti mestská časť Rača.

Cieľom iniciatívy je udržateľnosť. Tohtoročné vianočné stromčeky budú spracované na drevotriesku a vzniknú z nich knižnice. V počte 150 kusov ich OLO daruje na miesta, kde chýbajú. Vlaňajšie boli spracované na kompost, odviezlo sa vyše 200 ton stromčekov.

Na odloženie živého vianočného stromčeka môžu Bratislavčania využiť aj zberný dvor na Starej Ivanskej ceste.