Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

On-line diskusia RKC v Prievidzi priblíži včeliu alchýmiu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Čím viac budeme včelám rozumieť, tým viac ich budeme chcieť chrániť, informovala Jana Hvojniková z RKC.

Prievidza 9. apríla (TASR) - Včely budú témou ďalšieho zo série vzdelávacích on-line podujatí Žijeme zdravo, ktoré pre širokú verejnosť pripravilo Regionálne kultúrne centrum (RKC) v Prievidzi. O včelej alchýmii sa budú môcť záujemcovia viac dozvedieť 20. apríla. TASR o tom informovala Jana Hvojniková z RKC.

"V tretej on-line diskusii budeme hovoriť o tom, prečo sú včely medonosné jedinečné, akú úlohu zohrávajú v meste a o prírodnej liečbe včelími produktmi," načrtla Hvojniková.

Cieľom diskusie je podľa nej osveta, keďže včela nie je obyčajným hmyzom, ale je súčasťou sofistikovaného spoločenstva, od ktorého sa môžeme veľa naučiť. "Hoci sú včely pre náš život nesmierne dôležité, vieme o nich pomerne málo a často si ani neuvedomujeme, ako sú naše životy prepojené s tými včelími a akú úlohu majú v našom ekosystéme. Čím viac budeme včelám rozumieť, tým viac ich budeme chcieť chrániť," skonštatovala.

Diskusiu odvysiela RKC 20. apríla od 18.00 h na svojej stránke na sociálnej sieti. O tomto druhu hmyzu bude diskutovať dlhoročný včelár a bývalý predseda prievidzskej včelárskej organizácie Peter Balák, propagátorka apiterapie Katarína Minichová a zakladateľka projektu Včely v meste Prievidza Jana Hvojniková.