Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Ondreja Luntera vo voľbách podporí viacero politických strán

Na snímke podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter pred Úradom BBSK v Banskej Bystrici 9. marca 2022. Foto: TASR - Ján Krošlák

Súčasný predseda BBSK Ján Lunter oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách na post šéfa kraja. Štafetu po ňom prevezme jeho syn Ondrej Lunter, terajší podpredseda BBSK.

Banská Bystrica 9. marca (TASR) – Kandidáta na post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ondreja Luntera (nezávislý) v jesenných komunálnych voľbách podporia strany Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie, Progresívne Slovensko, SPOLU – občianska demokracia a Občianska konzervatívna strana. Novinárom to Lunter povedal v stredu na brífingu v Banskej Bystrici.

Ako dodal, so zástupcami menovaných strán podpísali Memorandum o podpore spoločného kandidáta na predsedu BBSK. V ňom napríklad Lunter vyhlasuje, že v prípade víťazstva vo voľbách chce zostaviť v banskobystrickom krajskom zastupiteľstve čo najširšiu koalíciu s účasťou poslancov zvolených za strany signatárov.

Lunter sa bude uchádzať o dôveru voličov v BBSK ako nezávislý kandidát. Má ale v pláne uchádzať sa aj o širšiu politickú podporu naprieč celým politickým spektrom okrem strany Smer-SD, hnutie Republika a ĽSNS. Chce rozbehnúť sériu stretnutí v regióne, aby vznikol program na najbližšie štyri roky a obsahoval to, čo ľudia v kraji potrebujú. „Chcem stavať cesty, efektívne využívať eurofondy. Kandidujem na predsedu BBSK, aby bolo u nás normálne, že veci fungujú," podotkol.



Súčasný predseda BBSK Ján Lunter oznámil, že nebude kandidovať v jesenných voľbách na post šéfa kraja. Štafetu po ňom prevezme jeho syn Ondrej Lunter, terajší podpredseda BBSK.