Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Onkologické centrum v nemocnici v Komárne funguje

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Centrum v komárňanskej nemocnici žiadnych pacientov nepreobjednáva, postupuje podľa dohodnutých termínov a prijíma aj nových pacientov.

Komárno 26. marca (TASR) - Onkologické centrum v Nemocnici Komárno prijalo v súvislosti so súčasnou situáciou mimoriadne opatrenia. "Naše oddelenie funguje v štandardnom režime, pacientov ožarujeme podľa aktuálnej onkologickej potreby. Celý personál nosí rúška, dbáme na zvýšenú hygienu rúk a intenzívne dezinfikujeme priestory pracoviska. Pacienti, ktorí k nám prichádzajú na ožarovanie, musia najprv absolvovať pri vstupe do nemocnice meranie teploty a vypísať dotazník o cestovateľskej anamnéze," povedal primár oddelenia klinickej a radiačnej onkológie Pavel Demeter.

Centrum v komárňanskej nemocnici žiadnych pacientov nepreobjednáva, postupuje podľa dohodnutých termínov a prijíma aj nových pacientov. "Vnímame ich čiastočný pokles, odkedy vypukla epidémia. Ožarovanie však naďalej realizujeme a čo najviac minimalizujeme akékoľvek riziko nákazy," povedal primár. Na oddelení boli zriadené nové, separované čakárne, odkiaľ sú pacienti individuálne vyvolávaní na rádioterapiu. "Separovane sa ožarujú ambulantní a hospitalizovaní pacienti, aby nedošlo k ich vzájomného stretu, čím sa znižuje riziko infekcie," potvrdil Demeter. Samozrejmosťou je aj zvýšená dezinfekcia lineárneho urýchľovača a CT simulátora, ktorých povrchy sa dôkladne dezinfikujú po každom pacientovi.