Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

ZASTAVILA HO AŽ STREĽBA: Opilec na sanitke ignoroval políciu

Na snímke vozidlo označené ako rýchla zdravotná pomoc, ktorého šofér nafúkal 2,06 promile. Foto: Polícia SR - Žilinský kraj/Facebook

Vodič na znamenie na zastavenie nereagoval, naopak zvýšil rýchlosť a snažil sa hliadke utiecť. Počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení sa mu vyhnúť.

Sučany 18. februára (TASR) - Z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia obvinil policajný vyšetrovateľ 48-ročného Tibora zo Sučian, ktorý sa v pondelok (17. 2.) v Sučanoch snažil utiecť policajnej hliadke vo vozidle záchrannej služby. Policajti na jeho zastavenie použili štyri varovné výstrely a deväť striel na zadné pneumatiky. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jana Balogová.

Doplnila, že policajti obvinenému vodičovi namerali 0,99 miligramu na liter alkoholu v dychu (2,06 promile). "Pozornosť policajnej hliadky upútal nekoordinovaným spôsobom jazdy. Rozhodli sa ho zastaviť a skontrolovať. Vodič na znamenie na zastavenie nereagoval, naopak zvýšil rýchlosť a snažil sa hliadke utiecť. Počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení sa mu vyhnúť. Na zastavenie unikajúceho vozidla použili policajti varovné výstrely a streľbu mierenú na zadné pneumatiky," uviedla Balogová.

Prípad prevzal vyšetrovateľ KR PZ v Žiline. "Tibora obvinil z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia a zároveň spracoval aj návrh na jeho vzatie do väzby. Okolnosti prípadu sú naďalej predmetom vyšetrovania," dodala krajská policajná hovorkyňa.

"Polícia žiada vodičov, ktorých počas jazdy 48-ročný vodič vozidla rýchlej zdravotníckej pomoci ohrozil, aby sa prihlásili súkromnou správou na oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR Žilinský kraj alebo na telefonickej linke 096140-2601," uzavrela Balogová.