Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Opitému traktoristovi bez vodičského preukazu hrozí 5-ročné väzenie

Ilustračná fotka. Foto: FB Polícia SR - Trenčiansky kraj · 2 h ·

Vodiča obvinili z prečinov neoprávneného použitia cudzieho motorového vozidla, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Trenčín 23. augusta (TASR) - Až päťročné väzenie hrozí 60-ročnému mužovi. Šoféroval traktor napriek zákazu zamestnávateľa, bol pod vplyvom alkoholu a viedol vozidlo v čase zákazu. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Policajti z Nemšovej podľa nej zastavili traktor pred Trenčínom po tom, ako nedal prednosť v jazde. Vodič nemal vodičský preukaz, policajti zistili, že ho má zadržaný.

"Policajti vodiča podrobili dychovej skúške, v dychu mu namerali 2,42 promile alkoholu. Zistili tiež, že zamestnávateľ a zároveň majiteľ traktora mu dal vyslovený zákaz jazdiť na akomkoľvek motorovom vozidle," doplnila Kuzmová.

Vodiča obvinili z prečinov neoprávneného použitia cudzieho motorového vozidla, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Hrozí mu trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.