Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Opitý 29-ročný muž skončil po útoku nožom v Košiciach vo väzbe

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ Trenčín

K útoku malo dôjsť v stredu (20. 5.) v blízkosti Technickej univerzity v Košiciach krátko po 18.00 h.

Košice 25. mája (TASR) – Zo zločinu ublíženia na zdraví v jednočinnom súbehu s prečinom výtržníctva obvinila polícia 29-ročného muža, ktorý podľa nej opitý nožom bodol svojho 33-ročného kamaráta. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová s tým, že útočníka vzali do väzby.

Ako spresnila, k útoku malo dôjsť v stredu (20. 5.) v blízkosti Technickej univerzity v Košiciach krátko po 18.00 h. „V blízkosti miesta udalosti sa nachádzali štyri podozrivé osoby, ktoré boli rovnako ako poškodený muž značne pod vplyvom alkoholu. Na mieste bol nájdený aj nôž, ktorý bol zaistený a zaslaný na expertízne skúmanie,“ uviedla s tým, že podozrivých zadržali a eskortovali na policajné oddelenie.

Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel 33-ročný muž ťažké zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. Po procesných úkonoch dvoch mužov zo zadržania prepustili a dvoch umiestnili do cely policajného zaistenia.

Vyšetrovateľ po zhromaždení a vyhodnotení všetkých dôkazov obvinil 29-ročného muža a zároveň spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, ktorý sudca akceptoval. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.