Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

OPITÝ KAMIONISTA: Muž v Martine nafúkal 1,67 promile

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Muž viedol nákladné motorové vozidlo po ceste prvej triedy v Martine v smere na Žilinu. Keďže sa dopustil priestupku v cestnej premávke, zastavili ho policajti.

Martin 9. mája (TASR) - Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 46-ročný vodič kamiónu z okresu Martin. V pondelok (6. 5.) pri policajnej kontrole nafúkal 1,67 promile. TASR o tom vo štvrtok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Muž viedol nákladné motorové vozidlo po ceste prvej triedy v Martine v smere na Žilinu. Keďže sa dopustil priestupku v cestnej premávke, zastavili ho policajti. "Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a bol eskortovaný na policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov," priblížila Kremeňová.

Vyšetrovateľ už spracoval podnet návrhu na podanie obžaloby. Hovorkyňa dodala, že obvinenému hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov, nakoľko pri výkone jeho zamestnania je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný.