Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

OPITÝ NÁSILNÍK: Vyhrážal sa manželke zabitím a napadol ju

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Poverený príslušník spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Prievidza 16. januára (TASR) - Policajti obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania 65-ročného muža. Ten sa mal pod vplyvom alkoholu v jednom z bytov v Prievidzi vyhrážať svojej manželke, že ju zabije a napadnúť ju. TASR o tom v pondelok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Pred samotným fyzickým útokom mal obvinený najskôr manželke vulgárne nadávať a taktiež jej povedať, že ju zabije. Potom mal z kuchyne zobrať nôž s čepeľou dlhou asi 13 centimetrov, ktorý mal po poškodenej hodiť, avšak nezasiahnuť ju. Následne mal k poškodenej pristúpiť, pričom ju mal chytiť pod krk, škrtiť ju a neustále opakovať, že ju zabije," opísala Kuzmová.

Poškodenej žene sa podľa nej podarilo manžela od seba odstrčiť, ujsť na balkón a zavolať políciu. "Policajná hliadka po príchode na miesto činu obmedzila agresívneho muža na osobnej slobode. Policajti s ním vykonali dychovú skúšku, ktorá skončila s výsledkom 1,90 promile. Následne ho umiestnili do cely policajného zaistenia," doplnila.

Poverený príslušník spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. O tom, či bude stíhaný väzobne, rozhodne v najbližších hodinách súd v Prievidzi.