Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

OPITÝ TAXIKÁR: Polícia ho už obvinila

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Dychovou skúškou mu policajti namerali takmer 1,3 promile.

Poprad 9. februára (TASR) - Taxikár jazdil po Poprade pod vplyvom alkoholu, v súčasnosti čelí obvineniu. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade 52-ročného muža obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"K protizákonnému konaniu zo strany muža došlo v stredu (8. 2.) krátko pred šiestou hodinou ráno, keď viedol vozidlo taxi služby, teda v čase výkonu svojho zamestnania," uviedla hovorkyňa. Autom jazdil po Partizánskej ulici, kde ho zastavila a skontrolovala policajná hliadka. Dychovou skúškou mu policajti namerali takmer 1,3 promile.

Následnou lustráciou tiež zistili, že tento Popradčan už bol za podobný čin spáchaný pod vplyvom návykovej látky postihnutý v predchádzajúcich dvoch rokoch. Vtedy mu súd uložil trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel do októbra minulého roka. "Vodič bol na mieste zadržaný a umiestnený do cely policajného zaistenia," dodala hovorkyňa. Upozornila tiež, že alkohol za volant rozhodne nepatrí, avšak u vodiča taxi služby či iných profesií, ktorých náplňou je vedenie vozidla, je to mimoriadne nezodpovedné.