Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NEHODA NA D2: Opitý vodič zišiel s kamiónom z vozovky

Snímka z miesta nehody na D2 v smere do Bratislavy. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Muž chcel následne z miesta nehody ujsť, policajti ho však zadržali a podrobili dychovej skúške.

Bratislava 24. januára (TASR) - Kamionista s viac ako troma promile havaroval na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Pravý jazdný pruh diaľnice v tomto úseku je momentálne pre dokumentovanie aj odstraňovanie následkov tejto nehody neprejazdný. Polícia Bratislavského kraja o tom informuje na sociálnej sieti.

"Podľa doterajších informácií 52-ročný vodič kamióna prevážajúceho uhlie z doposiaľ presne nezistených príčin zišiel mimo vozovky, kde následne došlo k jeho prevráteniu," opisuje polícia. Vodič chcel z miesta nehody ujsť, policajti ho však zadržali a podrobili dychovej skúške. Tá sa skončila s výsledkom 3,21 promile. Táto hodnota z medicínskeho hľadiska predstavuje podľa polície stav vážnej otravy alkoholom.

"Vyvodením trestno-právnej zodpovednosti voči vodičovi sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách," uviedla polícia.

Premávku na diaľnici D2 v smere do Bratislavy usmerňujú na mieste dopravní policajti. V tejto súvislosti opäť upozorňujú vodičov, že alkohol za volant nepatrí.