Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Na festivale posunkového jazyka sa zabávali počujúce i nepočujúce deti

Snímka z podujatia Rodinný festival slovenského posunkového jazyka na futbalovom ihrisku v obci Opoji, okres Trnava v sobotu 21. augusta 2021. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Opoj 21. augusta (TASR) – Futbalové ihrisko v Opoji pri Trnave sa zaplnilo rodinami s deťmi, ktoré sa stretli na rodinnom festivale slovenského posunkového jazyka. Nepočujúce i počujúce deti sa spoločne zabávali, súťažili, absolvovali minikurz posunkového jazyka. Program pripravili nepočujúci zo Slovenského zväzu posunkujúcich.

„Naším cieľom bolo spojiť rodiny s deťmi, či už počujúce alebo nepočujúce. Futbalové ihrisko v Opoji väčšinou zíva prázdnotou, je to ideálne miesto na takéto stretnutia,“ povedal nepočujúci poslanec Obecného zastupiteľstva v Opoji Jaroslav Cehlárik, ktorý je zároveň predsedom Slovenského zväzu posunkujúcich.

Snímka z podujatia Rodinný festival slovenského posunkového jazyka na futbalovom ihrisku v obci Opoji, okres Trnava v sobotu 21. augusta 2021.
Foto: TASR Lukáš Grinaj


Na ihrisku bolo pripravených desať stanovíšť, na ktorých deti spoločne s rodičmi plnili jednotlivé úlohy. Okrem hádzania lopty do otvorov, hádzania kruhov či kolkami riešili hlavolamy, chytali umelé rybičky, či učili sa základné posunky.