Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Oprava chodníka v centre Nitry je súčasťou zámeru predĺžiť pešiu zónu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Chodník zostane čiastočne priechodný pre peších. Rekonštrukcia si nevyžiada žiadne dopravné obmedzenia. V priestore pribudne desať nových stromov.

Nitra 9. apríla (TASR) - Mesto Nitra zrekonštruuje chodník pred bývalým Priorom v centre mesta. Práce v hodnote viac ako 290.000 eur potrvajú 60 dní. Pribudne nová dlažba, stromy aj cyklotrasa, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Stavenisko odovzdala radnica v pondelok 8. apríla zhotoviteľovi. "Rekonštrukcia časti chodníka je prvou etapou zámeru predĺženia pešej zóny," skonštatoval Holúbek.

Rekonštrukčné práce budú rozdelené na štyri etapy. Chodník zostane čiastočne priechodný pre peších. Rekonštrukcia si nevyžiada žiadne dopravné obmedzenia. V priestore pribudne desať nových stromov.

Projektovú dokumentáciu k úpravám pred bývalým Priorom radnica zabezpečila v júli 2022. Na základe dodatočnej žiadosti vlastníka pozemku sa práce rozšírili o ďalšie priľahlé plochy. Upravenú projektovú dokumentáciu predložilo mesto na dodatočné povolenie.

Ďalšie oneskorenie rekonštrukcie spôsobil fakt, že mestské zastupiteľstvo pred podpisom zmluvy so zhotoviteľom pozastavilo financovanie stavby, čo viedlo k zrušeniu súťaže na zhotoviteľa. Po pripomienkach mestskej komisie pre architektúru sa musela opätovne upraviť projektová dokumentácia a na základe nej sa súťažil nový zhotoviteľ stavby.