Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Oprava strechy na ZŠ Morovnianska vyjde Handlovú na 160.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pri výdatných zrážkach a snehových pokrývkach podľa hovorkyni mesta dochádzalo k zatekaniu interiérov školy, zatekalo do učební s elektrotechnikou a stav sa stal havarijným

Handlová 27. septembra (TASR) - Objekt Základnej školy (ZŠ) na Morovnianskej ceste v Handlovej bude mať zrekonštruovanú strechu. S opravou začal dodávateľ počas leta, dokončiť by ju mal v závislosti od klimatických podmienok ešte v októbri. Investícia radnicu vyjde na približne 160.000 eur, väčšiu časť zdrojov získala od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Opravou prechádza strešný izolačný plášť na jednotlivých pavilónoch ZŠ. "Pôvodný strešný plášť a neskôr opravovaný plášť v roku 2016 vykazoval poruchy a priesaky v styku s kotviacim a vetracím systémom a v styku s atikou," pripomenula Paulínyová.

Pri výdatných zrážkach a snehových pokrývkach podľa nej dochádzalo k zatekaniu interiérov školy, zatekalo do učební s elektrotechnikou a stav sa stal havarijným. "Po miestnej obhliadke a technickom posúdení radnica rozhodla o celoplošnej oprave hydroizolácie a zateplení strešných plášťov predmetných pavilónov," doplnila.

Stavebné a montážne práce zamerané na odstránenie nevyhovujúceho stavu objednalo mesto od spoločnosti IZONES, ktorá je sociálnym podnikom. Samospráva jej v zmysle zmluvy o dielo zaplatí 160.144,50 eura. Na opravu havarijného stavu mesto získalo od rezortu školstva 120.000 eur, zvyšných 40.000 eur hradí z vlastného rozpočtu.