Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Používaním karty ušetria žiaci na Orave a v Liptove na cestovnom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Jozef Ďurník

Za zvýhodnenú cenu cestujú deti v linkách mestskej hromadnej dopravy aj prímestskej dopravy.


Ružomberok 31. augusta (TASR) - Akciová spoločnosť Arriva Liorbus so sídlom v Ružomberku, ktorá zabezpečuje verejnú dopravu v Liptove a na Orave, ponúka všetkým žiakom základných a stredných škôl čipovú kartu pre výhodnejšie cestovanie. Okrem toho majú žiaci a študenti na Slovensku nárok na zľavnené cestovné.

Za zvýhodnenú cenu cestujú deti v linkách mestskej hromadnej dopravy (MHD) aj prímestskej dopravy. V prípade, že žiak cestuje do školy a späť MHD v Ružomberku 21 pracovných dní v mesiaci, pri platbe v hotovosti platí za cestovné 14,70 eura mesačne. Pri platení čipovou kartou však ušetrí 2,10 eura mesačne.

"Cestovný lístok MHD platí na jednu jazdu bez prestupu," povedal Ladislav Hološ, generálny riaditeľ spoločnosti. Pokiaľ si žiaci zakúpia cestovný lístok z karty, prestúpia do iného spoja a kartu označia do 40 minút od prvého nástupu, automaticky im bude uznaný prestup. Na druhú jazdu dostanú zľavu 50 %.

"Vo všetkých linkách prevádzkovaných spoločnosťou Arriva Liorbus je v prímestskej doprave zľava pri použití čipovej karty od 0,05 do 0,08 eura," zdôraznil Hološ. Ako ďalej doplnil, dopravnú kartu vystavia cestujúcim v dopravno-informačných kanceláriách autobusových staníc v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Námestove a Trstenej. Pri dobíjaní čipových kariet na konci augusta a začiatku septembra je podľa neho na obchodných miestach veľký nápor. "Vybavenie novej karty preto netreba odkladať na poslednú chvíľu," dodal generálny riaditeľ spoločnosti.