Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Oravská galéria pripravila sériu edukačných aktivít pre deti

Oravská galéria, archívne foto. Foto: TASR – Miroslava Mlynárová

Program je členený na štyri tematické cykly. Ide o mobilné bábkové divadlo, mobilnú tieňohru, mobilné štúdio hraných filmov a divadla a mobilné štúdio animovaných filmov.

Dolný Kubín 9. januára (TASR) – Oravská galéria v Dolnom Kubíne pripravila pre detských návštevníkov sériu edukačných aktivít zameraných na tvorivú dramatiku. V programe sa detský divák zoznámi s možnosťami animácie a dramatizácie konkrétnych výtvarných diel vystavených v expozíciách galérie. Súčasťou projektu je multifunkčné mobilné štúdio, využívané ako variabilná edukačná pomôcka. TASR o tom informovala galerijná pedagogička Žofia Mäsiarová.

Program je členený na štyri tematické cykly. Ide o mobilné bábkové divadlo, mobilnú tieňohru, mobilné štúdio hraných filmov a divadla a mobilné štúdio animovaných filmov. "Program určený predovšetkým pre školské skupiny ponúka detskému divákovi metodicky a odborne pripravené aktivity zamerané na lepšiu orientáciu vo výtvarnom umení. Divák si osvojí základné princípy tvorby animovaného filmu, tieňového a bábkového divadla. Na základe inšpirácie konkrétneho zbierkového predmetu si vyskúša pozíciu animátora, scenáristu, tvorcu bábok, bábkoherca i herca," priblížila Mäsiarová.

Všetky edukačné programy v galérii pripravujú v súlade s učebnými osnovami. Na program je potrebné sa vopred objednať. Podrobnejšie informácie je možné získať na e-mailovej adrese podujatiaog@vuczilina.sk.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom projektu. Dofinancovali ho z prostriedkov Žilinského samosprávneho kraja a z vlastných prostriedkov galérie.