Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Oravská knižnica darovala knihy dolnokubínskej nemocnici

Ilustračné foto. Foto: TASR Erika Ďurčová

Celkom takto knižnica darovala takmer 3000 kníh.

Dolný Kubín 12. októbra (TASR) – Oravská knižnica Antona Habovštiaka v Dolnom Kubíne venovala hematologicko-transfúznemu oddeleniu dolnokubínskej nemocnice 150 kníh. Ide o aktivitu v rámci projektu Daruj knihe nový domov „Na ceste". TASR o tom informovala Mária Babík Ferancová z Oravskej knižnice. Pacienti čakajúci na odber si tak môžu skrátiť čas čítaním.

„Vďaka projektu dávame šancu na nový život už vyradeným knihám, rôznym duplikátom či multiplikátom z nášho knižničného fondu, ktoré sú však stále zaujímavé a žiadané. Zároveň uvoľňujeme miesto pre nové knihy v našej knižnici, ktoré nám neustále pribúdajú," priblížil riaditeľ knižnice Roman Večerek.

Knižnica sa rozhodla podporiť aj nových darcov krvi. Ak to stihnú ešte v mesiaci október, za odmenu si odnesú členské do knižnice na celý rok zadarmo.

Knižné police už Oravská knižnica v uplynulých mesiacoch umiestnila na autobusové a železničné stanice na Orave. Rovnako našli knihy nový domov vo väzniciach v Ružomberku, Sučanoch a v Žiline. Celkom takto knižnica darovala takmer 3000 kníh.