Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Oravskí colníci našli utečenca zo Sudánu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Bol vyčerpaný a triasol sa od zimy, hovorí o utečencovi Božena Chríbiková.

Trstená 30. septembra (TASR) - Osobu bez dokladov totožnosti našli pri hraničnom priechode na Orave príslušníci finančnej správy zo stanice colného úradu (CÚ) Trstená. Má ísť o 29-ročného muža zo severnej časti Sudánu. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa CÚ Žilina Božena Chríbiková.

"V čase, keď na hraničnom priechode Trstená – Chyžné vykonávali colníci kontroly vozidiel, pristavila sa pri nich osoba, ktorá im oznámila, že v blízkom okolí sa bezcieľne pohybuje muž. Hliadka sa presunula k neďalekej čerpacej stanici, aby preverila túto informáciu. Práve tam sa mal dotyčný muž nachádzať," priblížila hovorkyňa.

Príslušníci finančnej správy muža našli a vyzvali, aby preukázal svoju totožnosť. "Povedal, že žiadne doklady nemá, pochádza zo Sudánu a má 29 rokov, pričom s nimi komunikoval po anglicky. Bol vyčerpaný, triasol sa od zimy, a navyše ho bolela ruka," dodala Chríbiková.

Príslušníci udalosť nahlásili operačnému stredisku Policajného zboru (PZ) v Žiline. Kým sa hliadka dostavila na miesto, poskytli mužovi oblečenie a občerstvenie.