Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Organizátori predstavili nový vizuál MFF Myjava

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tematicky je jeho vizuálna identita tentoraz zameraná na fragment.

Myjava 7. marca (TASR) – Organizátori 63. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2023, ktorý sa uskutoční od 14. do 18. júna, predstavili nový vizuál podujatia. Autorom dizajnu je Ján Karlik. TASR o tom informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.

Tematicky je jeho vizuálna identita tentoraz zameraná na fragment. "Rovín uchopenia je mnoho a menia sa od programu k programu. Niektoré z nich rezonujú aj v plagátovej grafike a pôjde o fragmenty odevu a keramiky," uviedol Hrin.

Fragmenty odevu predstavujú detaily čipiek a výšiviek z proránkov či prolánkov z Moravského Lieskového, Bošáce a Lubiny. Sú bohaté svojou farebnosťou a fascinujúce svojou technikou vyšívania a precíznosťou vyšívačiek.

Črepy z modranskej a habánskej keramiky zas symbolizujú fragmenty keramiky. Fragment ako idea sa však bude objavovať aj v ďalších programoch tohoročného festivalu.

"Budú to motívy aj celé témy slovenských ľudových piesní v tvorbe skladateľov vážnej hudby či pozostatky tancov a obradov stredoveku a renesancie ukrývajúce sa v ľudovej tanečnej tradícii na Slovensku ešte v 20. storočí," doplnil hovorca mesta.