Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

V Domove sociálnych služieb v Osadnom odstraňujú následky požiaru

Hasiči počas hasenia požiaru. Foto: FB: Polícia SR - Prešovský kraj

Pri požiari, ku ktorému došlo v utorok (21. 12.) v nočných hodinách v Domove sociálnych služieb (DSS) v Osadnom zahynul jeden klient. Deviati klienti a jedna zamestnankyňa sa zranili.

Osadné 22. decembra (TASR) - V Domove sociálnych služieb (DSS) v Osadnom od rána realizujú sanačné práce, odvlhčovanie a vysúšanie priestorov, ako aj čistiace a upratovacie práce po utorkovom (21. 12.) požiari.

Ako pre TASR uviedol riaditeľ Centra sociálnych služieb (CSS) Zátišie Ján Šrenkel, pod ktoré DSS patrí, napriek nešťastnej udalosti zariadenie poskytuje svoje služby pre obyvateľov DSS.

Na odstraňovaní následkov požiaru sa podľa jeho slov podieľajú zamestnanci mesta Snina, aktivační pracovníci, ako aj zamestnanci CSS, ktorí aj v čase dovoleniek poskytli pomoc.

"Naša vďaka patrí aj prijímateľom zo Zariadenia podporovaného bývania v Osadnom, ktorí intenzívne pomáhajú pri prácach od vzniku tejto nešťastnej udalosti," skonštatoval riaditeľ.

V tejto chvíli sa nachádzajú piati prijímatelia na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny a štyria prijímatelia na internom oddelení vo vážnom stave, umiestnení sú v rôznych nemocniciach, povedal Šrenkel.

Pri požiari, ku ktorému došlo v utorok (21. 12.) v nočných hodinách v Domove sociálnych služieb (DSS) v Osadnom zahynul jeden klient. Deviati klienti a jedna zamestnankyňa sa zranili. Požiar si zamestnanci všimli okolo 02.30 h na prvom poschodí. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 10.000 eur.