Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Hasiči zlikvidovali požiar rúbaniska v miestnej časti Laliky

Tri desiatky dobrovoľných a profesionálnych hasičov momentálne zasahujú pri rozsiahlom požiari rúbaniska v časti lesa v katastri Oščadnice v okrese Čadca, časť Laliky. Foto: Prezídium HaZZ

Hasičom komplikovalprácu vietor a ťažko dostupný terén.

Oščadnica 7. apríla (TASR) – Hasičom sa podarilo zlikvidovať požiar rúbaniska v katastri Oščadnice v okrese Čadca. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Podľa Michala Kypusa z Krajského riaditeľstva (KR) HaZZ v Žiline ohlásili požiar v katastri Oščadnice, miestnej časti Laliky, v pondelok (6. 4.) krátko po 11. hodine. "Išlo o požiar rúbaniska, ktorý sa rýchlo rozširoval v smere vetra v neprístupnom teréne pre techniku. Zasiahol plochu lesa viac ako 40 hektárov. Hasiči začali hasiť jednoduchými hasiacimi prostriedkami a po zriadení dopravného vedenia vody s použitím jazierkového systému začali s lokalizáciou požiaru," uviedol Kypus.

Na hasenie povolali vrtuľník Ministerstva vnútra (MV) SR. "Na zásahu sa okrem letky MV SR zúčastnilo 29 profesionálnych a 106 dobrovoľných hasičov so 48 kusmi zásahovej techniky. Na miesto privolali expertíznu skupinu z Prezídia HaZZ na zistenie príčiny vzniku požiaru. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb," dodal Kypus.