Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Brezne ohňostroj nebude, peniaze pôjdu do psieho útulku a na stromy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Mesto sa tak rozhodlo na základe odporúčania a stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici.

Brezno 30. decembra (TASR) – Breznianska samospráva, podobne ako ostatné, nechystá silvestrovské a novoročné oslavy. Peniaze použije na podporu útulku Tuláčik a výsadbu stromov. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor Brezna Tomáš Abel s tým, že sa tak rozhodli na základe odporúčania a stanoviska Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Banskej Bystrici.

Aj keď mi je to veľmi ľúto, vzhľadom na aktuálnu situáciu nebude Brezno, tak ako väčšina slovenských miest, tento rok organizovať silvestrovské a novoročné oslavy. Verím, že na budúci rok si ich budeme môcť užiť naplno. Finančné prostriedky vyčlenené na ohňostroj venujeme Tuláčiku na nákup potravy a potrebných vecí pre psíky a výsadbu stromov v meste,“ konštatoval Abel.

"V poslednom období si uvedomujeme hodnotu zdravia viac ako inokedy. Naše mesto investuje veľa finančných prostriedkov do nemocnice, aby sme skvalitnili, zefektívnili a zvýšili dostupnosť neodkladnej zdravotnej starostlivosti. S výraznou podporou mesta bude vytvorené nové pracovisko magnetickej rezonancie. Obyvatelia tak už nebudú musieť dochádzať za takým vyšetrením. Našou snahou je, aby kvalita života v meste rástla z roka na rok," zdôraznil brezniansky primátor.