Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Regióny

Otvorili obnovený športový areál Gymnázia Jána Hollého v Trnave

Na snímke zrekonštruovaný športový areál pri Gymnáziu Jána Hollého počas slávnostného otvorenia v Trnave v utorok 12. septembra 2023. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V rámci modernizácie obnovili bežeckú dráhu, vytvorili multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom i viacúčelové ihrisko s povrchom zo syntetického kaučuku.

Trnava 12. septembra (TASR) - Zrekonštruovaný športový areál pri Gymnáziu Jána Hollého v Trnave začal od utorka slúžiť študentom i verejnosti. Na obnove multifunkčného ihriska sa rovnakým dielom po 113.000 eur podieľali zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) a mesto Trnava.

V rámci modernizácie obnovili bežeckú dráhu, vytvorili multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom i viacúčelové ihrisko s povrchom zo syntetického kaučuku. Obnovený bol vstup, osadené lavičky a workoutová zostava. "Cieľom obnovy je skvalitňovanie a rozvoj športovej infraštruktúry pri stredných školách, ktoré patria do zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK. Aj na gymnáziu nám ide o skvalitnenie oblasti vzdelávania pre študentov, ako aj podporu a vytvorenie možnosti športového vyžitia pre verejnosť," uviedol na slávnostnom tvorení predseda TTSK Jozef Viskupič.

Podľa riaditeľky školy Marianny Katreniakovej športový areál bol už dlhší čas v nevyhovujúcom technickom stave. "Teším sa, že nám kraj aj mesto pomohli s jeho komplexnou rekonštrukciou," povedala.

V tomto týždni má TTSK v pláne otvoriť po obnove tiež športovisko na Gymnáziu Ivana Kupca v Hlohovci a pri Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch.