Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Otvorili vynovený areál skateparku pri vodnom diele v Žiline

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Priestor bude slúžiť nadšencom rôznych športových aktivít ako skateboarding, inline korčuľovanie, jazda na BMX bicykloch a kolobežkách.

Žilina 11. apríla (TASR) - Vynovený areál skateparku pri Vodnom diele Žilina vo štvrtok otvorili pre verejnosť. Ako informovala Katarína Gazdíková zo žilinskej radnice, investovalo sa do toho 170.000 eur. Športový areál bol z dôvodu havarijného stavu uzavretý od minulého roka.

Priestor bude slúžiť nadšencom rôznych športových aktivít ako skateboarding, inline korčuľovanie, jazda na BMX bicykloch a kolobežkách. "Účelom tohto priestoru je nielen bezpečné trénovanie fyzickej kondície či získavanie nových zručností, ale aj možnosť stretávania sa, vymieňania si vzájomných skúseností medzi športovými nadšencami či talentovanou mládežou," povedal primátor Peter Fiabáne.

Najvýznamnejšou zmenou je použitie oceľovej pozinkovanej nosnej konštrukcie, ktorá má zabezpečiť dlhšiu životnosť športoviska. Areál prevádzkuje Správa športových zariadení mesta Žilina. "Park je navrhnutý s ohľadom na potreby jazdcov na bicykloch aj kolobežkách a spĺňa požiadavky na organizáciu vrcholových podujatí," uviedol konateľ spoločnosti Jaroslav Koválik.

Skatepark s celkovou rozlohou približne 800 metrov štvorcových vznikol ešte v roku 2011. Po zistení nevyhovujúceho technického stavu bola nevyhnutná jeho kompletná obnova, ktorá si v októbri 2023 vyžiadala jeho zatvorenie. Rekonštrukcia areálu trvala do marca tohto roka. Na financovaní sa podieľali mesto a Nadácia Kia Slovakia.