Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

OÚ v Prešove eviduje štyroch pozitívne testovaných zamestnancov

Ilustračná snímka. Foto: TASR UNLP Košice

Celkovo má úrad 287 zamestnancov.

Prešov 30. októbra (TASR) – Štyroch pozitívne testovaných zamestnancov na ochorenie COVID-19, ktorí boli oficiálne nahlásení eviduje Okresný úrad (OÚ) v Prešove. Ako pre TASR uviedla vedúca organizačného odboru Monika Platková, celkovo má úrad 287 zamestnancov.

S cieľom zamedzenia šírenia ochorenia bola podľa jej slov zavedená práca z domu, zrušené úradné hodiny, vykonáva sa pravidelná dezinfekcia dotykových plôch a podľa potreby plošná dezinfekcia. Rovnako je povinnosťou mať rúško v celej budove a pre verejnosť platí zákaz pohybu po objekte.

"Zamestnanci boli usmernení, ako postupovať v prípade, že boli pozitívne testovaní. Ostávajú v karanténe na pandemickej PN. Vedúci zamestnanec oznámi túto skutočnosť regionálnemu hygienikovi, prednostovi úradu a následne postupuje podľa usmernenia Ministerstva vnútra (MV) SR. V prípade oficiálne oznámených pozitívnych prípadov je na pracoviskách týchto zamestnancov vykonávaná plošná dezinfekcia," vysvetlila Platková s tým, že OÚ nemá právnu subjektivitu a je viazaný usmerneniami MV SR.

Nemôžu preto rozhodnúť o plošnom testovaní na ochorenie COVID-19 všetkých zamestnancov.

„Antigénovými testami boli na základe rozhodnutia MV SR pretestovaní len zamestnanci odboru krízového riadenia, operátori linky 112, prednosta úradu a dvaja zamestnanci organizačného odboru, ktorí sa budú počas plošného testovania v sobotu (31. 10.) a nedeľu (1. 11.) v práci podieľať na riešení prípadných problémov. Ostatní zamestnanci majú možnosť sa testovať na príslušných odberných miestach v sobotu a nedeľu," dodala Platková.