Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Oživovali muža v Tornali, ktorému pravdepodobne zlyhalo srdce

Dvaja policajti z Okresného dopravného inšpektorátu v Revúcej oživovali v stredu (25. 3.) muža, ktorému na Mierovej ulici v Tornali pravdepodobne zlyhalo srdce. Foto: PZ SR v Banskej Bystrici

Keď sa policajná hliadka dozvedela, že mužovi pravdepodobne zlyhalo srdce a nejavil už známky života, ihneď začala s jeho oživovaním.

Tornaľa 26. marca (TASR) – Dvaja policajti z Okresného dopravného inšpektorátu v Revúcej oživovali v stredu (25. 3.) muža, ktorému na Mierovej ulici v Tornali pravdepodobne zlyhalo srdce. O prípade informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) Banská Bystrica na svojej stránke na sociálnej sieti.

"Policajti spozorovali muža ležiaceho na tráve vedľa chodníka. Pri mužovi stála jeho dcéra a skupina ľudí. Keď sa hliadka dozvedela, že mu pravdepodobne zlyhalo srdce a nejavil už známky života, ihneď začala s jeho oživovaním,"
uviedlo KR PZ.



Doplnilo, že obaja sa pri masáži srdca striedali až do príchodu rýchlej zdravotnej pomoci a po príchode záchranárov im s oživovaním ďalej pomáhali. "Výsledok ich práce sa ukázal približne po 15 minútach, keď mužovi opäť "nabehlo" srdce a bol v sanitke prevezený do nemocnice," priblížilo KR PZ.