Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

P. Biskupice zrekonštruujú základné školy za 805.000 eur

"Cez letné prázdniny začneme s opravami," povedala pre TASR starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová.

Bratislava 12. apríla (TASR) – Vymeniť okná a všetky vstupy na svojich štyroch základných školách plánuje bratislavská mestská časť Podunajské Biskupice. Cieľom rekonštrukcie je najmä znížiť energetickú náročnosť budov. "Cez letné prázdniny začneme s opravami," povedala pre TASR starostka Podunajských Biskupíc Alžbeta Ožvaldová. Koľko škôl sa mestskej časti však podarí zrekonštruovať tento rok, zatiaľ nevie. Je limitovaná financiami aj časom. Jednu by ale chcela určite, plánuje investovať 200.000 eur.

Rekonštrukcia sa bude týkať štyroch biskupických škôl na Vetvárskej, Podzáhradnej, Bieloruskej a Biskupickej ulici. Predpokladá sa, že najmenej budú stáť opravy na škole na Vetvárskej ulici – 43.000 eur a najviac na Bieloruskej, kde sa zrejme suma vyšplhá na 311.000 eur. Opravu zaplatí mestská časť z vlastných zdrojov, celkovo ju to bude stáť 805.000 eur. Ako ďalej uviedla starostka, samospráva žiada aj o peniaze z projektu Integrovanej stratégie rozvoja mestských oblastí. "Ak to prejde, pôjdeme cez stratégiu. Ak nie, budeme musieť využiť len vlastné zdroje," dodala s tým, že projektu veľmi neverí a preto koná sama. "Ak by sme čakali na tieto záležitosti, nikdy by to nebolo urobené."

Mestská časť vyhlásila súťaž vo Vestníku verejného obstarávania ešte v marci. Lehota na predkladanie ponúk bola do 10. apríla. Ako pre TASR uviedla Darina Jankovská z miestneho úradu, z trinástich uchádzačov, ktorí si prevzali súťažné podklady, ponuku predložili ôsmi. "Teraz to vyhodnocujeme. Ak bude treba, ešte vyzveme uchádzačov, aby ponuky doplnili," poznamenala. Začiatkom mája plánuje mestská časť rozbehnúť elektronickú aukciu. Pre každú školu bude iná.