Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Považská Bystrica plánuje obnoviť športový areál pri ZŠ Nemocničná

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predpokladané náklady na realizáciu projektu sú 437.105 eur, mesto je povinné zabezpečiť spolufinancovanie projektu minimálne vo výške 40 percent z celkových oprávnených nákladov.

Považská Bystrica 13. januára (TASR) – Považskobystrická radnica chce obnoviť schátraný športový areál pri Základnej škole Nemocničná. Predpokladané náklady sú takmer 440.000 eur, mesto chce získať financie z Fondu na podporu športu.

Ako informovalo mesto na sociálnej sieti, cieľom je nielen zveľadiť športový areál, ale vybudovať v ovále atletickej dráhy aj nové sektory.

„Bude tu tartanová atletická dráha, sektor na skok do diaľky, na umelom ihrisku sa vymení ochranná sieť, futbalové bránky, umelá tráva s čiarovaním, vzniknú sektory na vrh guľou, hod oštepom a hod diskom a kladivom,“ informuje mesto.

Predpokladané náklady na realizáciu projektu sú 437.105 eur, mesto je povinné zabezpečiť spolufinancovanie projektu minimálne vo výške 40 percent z celkových oprávnených nákladov. Návrh na predloženie žiadosti o poskytnutie finančného príspevku schválilo mestské zastupiteľstvo.