Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Považskobystrický Cooltajner ponúkne v lete koncerty, filmy či tábory

Vystúpenie v rámci považskobystrického projektu Cooltajner, archívne foto. Foto: FB/Cooltajner

Cooltajner aj tento rok ponúkne deťom a mládeži možnosť stráviť čas aktívne v denných umeleckých kempoch.

Považská Bystrica 2. júla (TASR) – Pestrú ponuku koncertov, folkový festival, premietanie filmov, detské tábory, divadlo aj relaxačné kurzy prinesie Považskobystričanom a návštevníkom mesta počas leta občianske združenie Cooltajner. Združenie tak vstupuje do šiesteho ročníka Kultúrneho leta v Považskej Bystrici.

Ako informoval riaditeľ združenia Tomáš Bořuta, aj tento rok chcú ponúknuť aktivity deťom, dospelým či staršej generácii. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatú ponuku koncertov, z ktorých budú najväčšími ťahákmi vystúpenia českej džezovej špičky Robert Balzar Trio, pravidelne hrávajúcej s Danom Bártom, či preložený koncert Kataríny Málikovej, niekoľkonásobne ocenenej speváčky.

„Po minulom roku pokračujeme osvedčeným mixom aj v rámci letného kina. Nebudú chýbať nedávne kasové trháky, ale ani klubové snímky, ktoré už tradične ponúkame v spolupráci s projektom KineDok. Na plátne tak odpremietame strhujúci dokument o sexuálnych predátoroch V sieti či slovenský film inšpirovaný reáliami Sviňa, v závere leta aj Oscarom niekoľkonásobne ocenený film Joker,“ uviedol Bořuta.

Cooltajner aj tento rok ponúkne deťom a mládeži možnosť stráviť čas aktívne v denných umeleckých kempoch. Počas akadémie módy a dizajnu sa bude pod vedením skúsených lektoriek opäť tvoriť zaujímavá kolekcia, v muzikálovom tábore sa zase bude nacvičovať divadelné predstavenie. Nebudú chýbať divadelné predstavenia pre najmenších, rodinný deň s grilovačkou, mnoho aktivít, a ani z júna presunutý farebný beh.

„Celoročné oddychové a relaxačné kurzy vzhľadom na momentálnu situáciu a veľký dopyt kurzistov budú pokračovať aj počas letných mesiacov. Pondelky a piatky budú patriť Joge s Češkou, v pondelky a stredy bude Radka Žižková predtancovávať Ladies Dances, utorky už tradične patria Country Dances so Zdenkou Ciesarikovou, štvrtky Marte Majerčíkovej a kurzu Energy Latino Dance a utorky stoličkovej joge s Ivou Sudorovou. Novinkou počas leta bude aj projekt English Tea Time s lektorkou Katkou Jurdíkovou, počas ktorého si budú môcť všetci záujemcovia oprášiť svoje jazykové zručnosti,“ uzavrel Bořuta.