Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

P. Pilinský: Hľadajme s BSK možnosti, ako si udržať mladých učiteľov

Poslanec hlavného mesta a člen mestskej komisie pre školstvo, vzdelávanie a šport Peter Pilinský (Klub nezaradených poslancov) v relácii Tablet.TV Mesiac v Bratislave. Foto: Tablet.TV

Poslanec MsZ v Bratislave a člen mestskej školskej komisie P. Pilinský o kapacitách škôl i možnostiach zvýšiť počet mladých pedagógov.

Bratislava 18. augusta (TABLET.TV) – V spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom (BSK) by sa hlavnému mestu i jeho mestským častiam mohlo podariť nielen efektívnejšie využívať kapacity školských zariadení, ale taktiež aj vytvárať štartovacie benefity pre mladých učiteľov. V diskusii Mesiac v Bratislave to naznačil poslanec hlavného mesta a člen mestskej komisie pre školstvo, vzdelávanie a šport Peter Pilinský (Klub nezaradených poslancov).

Spomenul konkrétne možnosť realizovať byty pre učiteľov v nevyužívaných priestoroch stredoškolských internátov, taktiež možnosť efektívnejšieho využitia komplexu budov, kde sídli základná škola, ktorej zriaďovateľom je mestská časť a stredná škola, ktorá “patrí pod kraj”. Za inšpiratívny spôsob, ako sa snažiť udržať mladých učiteľov v hlavnom meste, považuje i vyplácanie náborového príspevku.

V diskusii sa vyjadruje i k tomu, či základné školy v Bratislave nečaká onedlho problém s nedostatočnou kapacitou, podobne ako tomu bolo a stále je v prípade predškolských zariadení.

Pozrite si reláciu MESIAC V BRATISLAVE s moderátorom Erikom Maderom.