Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

P. Slyško: Dopravu v Žilinskom kraji by mal štát riešiť razantnejšie

Na snímke Peter Slyško, kandidát strany Hlas-SD na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v tohtoročných jesenných voľbách do vyšších územných celkov (VÚC). V Čičmanoch 7. júla 2022. Foto: TASR

Kandidát na post krajského podpredsedu doplnil, že jeho prioritami sú popri doprave aj zdravotníctvo, sociálne služby a cestovný ruch.

Žilina 8. septembra (TASR) – Dopravná situácia v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) je podľa kandidáta strany Hlas-SD na post predsedu ŽSK Petra Slyška katastrofálna. Na štát treba vyvinúť väčší tlak, aby urýchlene dostaval diaľnice D1, D3 a vyriešil situáciu pod Strečnom a pri Ružomberku. Povedal to na tlačovej konferencii vo štvrtok v Žiline.

Doplnil, že jeho prioritami sú popri doprave aj zdravotníctvo, sociálne služby a cestovný ruch. "V zdravotníctve sme proti rušeniu nemocníc v pôsobnosti ŽSK a ich zmene na doliečovacie centrá. V sociálnej oblasti potrebuje kraj nielen rekonštruovať staré domovy sociálnych služieb, ale aj stavať nové z európskych fondov a plánu obnovy. Zároveň musí ŽSK oveľa viac podporiť cestovný ruch, ktorý je obrovskou ekonomickou príležitosťou, no po posledných dvoch rokoch sa ocitol na kolenách," skonštatoval Slyško.

Záujem o post predsedu ŽSK prejavilo desať kandidátov. Politické strany, politické hnutia a ich koalície nominovali deväť kandidátov a jeden kandidát je nezávislý. Kandidatúru na šéfa ŽSK okrem Slyška doposiaľ ohlásili terajšia predsedníčka Erika Jurinová (OĽANO, SaS, Sme rodina, Za ľudí, NOVA, Kresťanská únia, Zmena zdola, OKS, DS, ODS a Šanca), podpredseda ŽSK a KDH Igor Janckulík, bývalý žilinský primátor Igor Choma (Smer-SD), František Drozd (ĽSNS), Miroslav Urban (Republika), Andrea Starinská (Národná koalícia/Nezávislí kandidáti) a Katarína Boková (Slovenské hnutie obrody).