Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Páchateľ použil cudziu platobnú kartu, hrozí mu päť rokov väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia upozorňuje občanov, aby v prípade odcudzenia alebo stratenia platobnej karty ju okamžite zablokovali.

Myjava 2. augusta (TASR) – Páchateľovi, ktorý ukradol v Myjave platobnú kartu a použil ju pri nákupe, hrozí odňatie slobody na jeden až päť rokov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Ako uviedla, polícia v Novom Meste nad Váhom sa zaoberá protiprávnym konaním 25-ročného muža. "Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že poškodenému mužovi bola na Novomestskej ulici v Myjave odcudzená platobná karta. S ňou sa páchateľ vybral na nákup do potravín, kde ňou zaplatil dva nákupy v celkovej hodnote takmer 90 eur," informovala Kuzmová. Polícia ho vypátrala a obvinila z prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Polícia upozorňuje občanov, aby v prípade odcudzenia alebo stratenia platobnej karty ju okamžite zablokovali. "Či už prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo cez infolinku banky, ktorá slúži na tieto účely. Odcudzenie alebo zneužite karty ohláste aj na polícii," doplnila krajská policajná hovorkyňa.