Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Páchatelia vylúpili čerpaciu stanicu v Radvani, polícia ich vypátrala

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Traja útočníci lúpili v Čiližskej Radvani v utorok večer. Pod hrozbou použitia strelnej zbrane žiadali peniaze a cigarety. Krátko po polnoci ich polícia zadržala.

Čiližská Radvaň 24. októbra (TASR) - Traja maskovaní páchatelia vylúpili v utorok (23. 10.) večer čerpaciu stanicu pri obci Čiližská Radvaň v okrese Dunajská Streda. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Michal Hanus.

"Páchatelia prišli na striebornom Peugeote na čerpaciu stanicu, jeden z nich zostal vo vozidle a dvaja vošli do budovy. Pod hrozbou použitia strelnej zbrane žiadali od pracovníka finančnú hotovosť a cigarety. Ten im v strachu o svoj život hotovosť a cigarety vydal. Následne z miesta ušli smerom na Veľký Meder," opísal priebeh udalostí hovorca s tým, že krátko po polnoci polícia zadržala troch podozrivých mužov vo veku od 16 do 18 rokov z Baky, Jahodnej a Veľkého Blahova v okrese Dunajská Streda.

Ako uviedol, pri prehliadke vozidla, v ktorom sa viezli, sa našla zbraň, kukly a finančná hotovosť. "Všetci traja sa momentálne nachádzajú na polícii, kde s nimi prebiehajú vyšetrovacie úkony. Vyšetrovateľ už v tomto prípade začal trestné stíhanie pre lúpež. V prípade obvinenia konkrétnych osôb hrozí za tento skutok trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," vysvetlil Hanus.