Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Palócke dni prinesú tradičný jarmok i interaktívnu prechádzku mestom

Fiľakovo. Foto: TASR - Branislav Caban

Podujatie Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo sa po dvoch rokoch opäť konajú bez obmedzení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu.

Fiľakovo 9. augusta (TASR) – Tohtoročné Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo prinesú okrem hudobného a divadelného programu i tradičný jarmok. Po minuloročnom úspechu sa v rámci programu uskutoční opäť aj interaktívna prechádzka mestom. TASR o tom informovala riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) vo Fiľakove Andrea Illés Kósik.

Tradičné trojdňové oslavy vo Fiľakove odštartujú v piatok (12. 8.) otvorením výstavy z tvorby Lédy Adely Vašovej v mestskom vlastivednom múzeu. Počas prvého dňa podujatia sa návštevníci môžu tešiť aj na divadelné predstavenie, chodúľový sprievod mestom či koncert na nádvorí Fiľakovského hradu. Hudobný program v hradnom areáli bude pokračovať aj počas soboty (13. 8.), keď sa v Podhradskej ulici bude konať i tradičný Fiľakovský jarmok.

Posledný deň festivalu otvoria slávnostné omše a procesia, po minuloročnom úspechu sa opäť uskutoční aj interaktívna prechádzka mestom. "Témou prechádzky bude fiľakovské gymnázium, ktoré oslavuje 50. výročie slovenskej a 70. výročie maďarskej gymnaziálnej výučby vo Fiľakove," priblížila Kósik s tým, že trasa bude viesť od Koháryho námestia cez mestské vlastivedné múzeum až po budovu gymnázia. Trojdňové oslavy ukončí operetné predstavenie divadla Rátonyi Róbert Színház a slávnostné odovzdávanie cien mesta.

Podujatie Palócke dni a Dni mesta Fiľakovo sa po dvoch rokoch opäť konajú bez obmedzení súvisiacich s pandémiou nového koronavírusu. Podujatie organizuje Mestské kultúrne stredisko Fiľakovo s podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín a Banskobystrického samosprávneho kraja.