Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Pandemická situácia v košických základných školách sa zlepšuje

Na snímke učiteľka počas dištančného vyučovania na ZŠ Kežmarská 30 v Košiciach 2. februára 2022. Foto: TASR - František Iván

Tento týždeň museli z prevádzkových dôvodov uzavrieť ZŠ Kežmarská 30 a ZŠ Starozagorská, ako aj niektoré školské jedálne, ktoré zväčša otvoria od budúceho týždňa.

Košice 2. januára (TASR) – Pandemická situácia v základných školách (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice sa zlepšuje. Kým v piatok (28. 1.) bolo v karanténe 32 percent žiakov, v stredu bol tento počet nižší približne o polovicu. Pre TASR to uviedol magistrát mesta Košice.

V ZŠ v meste je momentálne 134 tried, ktorých žiaci museli prejsť z prezenčnej na dištančnú výučbu, respektíve kombinovanú formu vzdelávania. „V stredu sme mali na dištančnom vzdelávaní takmer 2400 žiakov, čo predstavuje necelých 15 percent všetkých detí, ktoré navštevujú naše ZŠ. Čiastočne to súvisí aj so zmenou dĺžky povinnej karantény pri kontakte s infikovaným žiakom, respektíve pedagógom, ktorá pred týždňom klesla z desiatich na päť dní,“ skonštatovala vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Tento týždeň museli z prevádzkových dôvodov uzavrieť ZŠ Kežmarská 30 a ZŠ Starozagorská, ako aj niektoré školské jedálne, ktoré zväčša otvoria od budúceho týždňa.

Na snímke učiteľka počas dištančného vyučovania na ZŠ Kežmarská 30 v Košiciach 2. februára 2022.
Foto: TASR - František Iván


V súčasnosti má najviac žiakov ochorenie COVID-19 v ZŠ Družicová, kde evidujú 25 infikovaných. V ZŠ Laca Novomeského je k strede 23 pozitívne testovaných žiakov a dvaja pedagógovia. V ZŠ Fábryho vyšli pozitívne testy na toto ochorenie 17 žiakom.

V klasickom režime v súčasnosti fungujú tri z 34 ZŠ, a to na Bruselskej, Polianskej a Želiarskej ulici.