Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa výrazne zhoršila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Problémy robí nemocnici aj výpadok 41 zamestnancov, u ktorých je potvrdený nový koronavírus.

Levice 18. marca (TASR) - Nemocnica Agel Levice zaznamenala v posledných dňoch výrazné zhoršenie pandemickej situácie. Zásadne stúpol počet zamestnancov i pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19, sú medzi nimi aj deti a tehotné ženy, potvrdila námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Helena Dudášová. Nemocnica musela zastaviť plánované operácie, ktoré sa rozbehli len pred pár dňami, aj zlúčiť oddelenia.

Zdravotníci upozorňujú, že variant omikron je stále veľmi rozšírený, aj keď s menším počtom fatálnych dôsledkov. „Za posledné dni sme znovu v takom nasadení, ako keď vrcholili prvá a druhá vlna pandémie. Namiesto definitívneho ústupu koronavírus stále výrazne ovplyvňuje chod nemocnice,“ povedala Dudášová. Aktuálne je v nemocnici hospitalizovaných 39 pacientov s novým koronavírusom, stav jedného si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Nemocnica eviduje aj päť detí pozitívnych na ochorenie COVID-19 a na gynekologicko-pôrodníckom oddelení leží päť rodičiek s potvrdeným ochorením.

Problémy robí nemocnici aj výpadok 41 zamestnancov, u ktorých je potvrdený nový koronavírus. Pre zachovanie svojho chodu musela nemocnica pristúpiť k zmenám. „Zastavili sme plánované operácie až do doby, kým sa naši kolegovia vrátia naspäť do práce. Museli sme zlúčiť oddelenie úrazovej chirurgie s chirurgiou. Stále platí zákaz návštev pacientov,“ uviedla námestníčka.