Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Pandemická situácia v levickej nemocnici sa zhoršila

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemocnica musela zastaviť plánované operácie, ktoré sa rozbehli len pred pár dňami, aj zlúčiť oddelenia, priblížila Dudášová. Z

Levice 28. marca (TASR) – Pandemická situácia v Nemocnici Agel Levice sa v posledných dňoch zhoršila. Narástol počet zamestnancov pozitívnych na ochorenie COVID-19, počet hospitalizovaných pacientov síce oproti minulému týždňu poklesol, rozdiel však nie je výrazný. Medzi nimi sú aj deti a tehotné ženy. Informovala o tom námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Helena Dudášová.

Nemocnica musela zastaviť plánované operácie, ktoré sa rozbehli len pred pár dňami, aj zlúčiť oddelenia, priblížila Dudášová. Zdravotníci upozorňujú, že variant omikron je stále veľmi rozšírený, aj keď s menším počtom fatálnych dôsledkov.

V levickej nemocnici je aktuálne hospitalizovaných 27 pacientov s novým koronavírusom, stav jedného si vyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Z dôvodu výpadku 47 zdravotníkov s potvrdeným novým koronavírusom musela nemocnica urobiť zmeny na zachovanie chodu nemocnice. „Zastavili sme plánované operácie až do doby, kým sa vrátia naši kolegovia. Museli sme zlúčiť oddelenie úrazovej chirurgie s chirurgiou. V nemocnici stále platí zákaz návštev pacientov,“ povedala námestníčka.