Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Pandemická situácia v levočskej nemocnici sa zhoršuje

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K dnešnému dňu sa staráme o 26 pacientov pozitívne testovaných na COVID-19 na internom oddelení, povedal riaditeľ nemocnice František Lešundák.

Levoča 23. novembra (TASR) - V Nemocnici Agel Levoča sa situácia v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu zhoršuje. Nemocnica sa aktuálne stará o 26 pacientov s ochorením COVID-19. Vzhľadom na výpadok niektorých zdravotníkov sa situácii prispôsobujú jednotlivé oddelenia individuálne. Okrem interného oddelenia sú tak pacienti s ochorením COVID-19 aj na neurologickom a psychiatrickom oddelení. TASR o tom informovala hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková.

"Vysoká pozitivita PCR testov z minulých týždňov zapĺňa covidové lôžka aj u nás. K dnešnému dňu sa staráme o 26 pacientov pozitívne testovaných na COVID-19 na internom oddelení, z toho traja potrebujú nazálne aplikovanú ventilačnú podporu s vysokým prietokom plynov, takzvanú high-flow a len dvaja pacienti z celkového počtu 26 sú zaočkovaní. Bojujeme aj s výpadkom medzi našimi kolegami, ktorých je pozitívnych 18 a dvaja sú v karanténe. Vzhľadom na chýbajúce sily zdravotníkov sa individuálne museli prispôsobiť aj jednotlivé oddelenia. O covid pozitívnych pacientov sa tak stará už aj neurologické a psychiatrické oddelenie," povedal riaditeľ nemocnice František Lešundák s tým, že psychiatrické oddelenie muselo pristúpiť k prevádzkovým opatreniam na izolovanie siedmich pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19.

V nemocnici podali celkovo 28 pacientom v počiatočnom štádiu ochorenia monoklonálne protilátky.

"Počas minulého týždňa sa vo vakcinačnom centre podalo 442 dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. V mobilnom odberovom mieste bolo vykonaných 1097 antigénových testov, z toho bola pozitivita desať percent. PCR testov bolo vykonaných 628 a pozitivita predstavovala 30 percent," dodal Lešundák.