Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Pandemická situácia v nemocnici v košickej Šaci je naďalej priaznivá

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica pripomína, že všetky zavedené epidemické opatrenia naďalej zostávajú v platnosti.

Košice 18. januára (TASR) - Počet hospitalizovaných pacientov s ochorením COVID-19 v nemocnici v košickej Šaci naďalej klesá. Podľa predpokladov ide o prechodné zlepšenie situácie pred nárastom prípadov súvisiacich s variantom nového koronavírusu omikron. TASR o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny Agel SK, pod ktorú nemocnica patrí.

V Šaci momentálne poskytujú zdravotnú starostlivosť šiestim pacientom s COVID-19, pričom stav ani jedného z nich si aktuálne nevyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Dvaja pacienti sú proti tomuto ochoreniu zaočkovaní, štyria nie. „Čo sa týka pozitívnych testov vo všeobecnosti, pribúdajú počty prípadov variantu omikron. Príznaky sú však iné ako pri delte, v najväčšej miere má zastúpenie potenie, najmä v noci, a vypadávanie vlasov,“ uviedol námestník nemocnice Maroš Varga. Podľa jeho slov najúčinnejšiu ochranu voči ochoreniu poskytuje očkovanie.

Nemocnica pripomína, že všetky zavedené epidemické opatrenia naďalej zostávajú v platnosti. Pacientov, návštevníkov a sprevádzajúce osoby vstupujúce do jej objektov žiada, aby sa riadili informáciami zverejnenými na oficiálnych informačných kanáloch nemocnice a rešpektovali pokyny službukonajúceho personálu.