Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Mestská polícia v Bratislave posilní počas návštevy pápeža hliadky

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Väčšina opatrení bude dočasných a ak sa dotkne obyvateľov, tak len na nevyhnutný čas.

Bratislava 9. septembra (TASR) – Mestská polícia v Bratislave výrazne posilní v teréne svoje hliadky počas návštevy pápeža Františka. Výlučne pre túto udalosť bude mať vyčlenené hliadky z okresných veliteľstiev aj z Útvaru zásahovej jednotky a kynológie. Ubezpečuje, že spolu s kompetentnými inštitúciami intenzívne spolupracuje na zabezpečení bezproblémového priebehu návštevy Svätého Otca.

„Mestskí policajti budú dohliadať predovšetkým na poriadok na dopravných komunikáciách a priľahlých chodníkoch, kde je požadované vylúčenie verejnej dopravy a zákaz parkovania z dôvodu bezpečnostných opatrení, ako aj na dodržiavanie verejného poriadku v uliciach mesta," uviedla pre TASR hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Barbora Krajčovičová.

Pripomenula, že hoci väčšina dopravných obmedzení má byť krátkodobých a nemali by výrazne ovplyvniť život obyvateľov Bratislavy, verejnosť musí rátať s malými zmenami vo fungovaní verejnej i osobnej dopravy. Tie sa dotknú každého dňa od 12. do 15. septembra. Odporúča preto pred každou cestou skontrolovať aktuálne obmedzenia. Zverejnené sú na webových stránkach i sociálnych sieťach hlavného mesta i dopravného podniku, ako i priamo v MHD.

„Informácie budú taktiež rozdávať formou letákov mestskí policajti v najdotknutejších oblastiach," doplnila Krajčovičová.

Väčšina opatrení bude dočasných a ak sa dotkne obyvateľov, tak len na nevyhnutný čas. Trochu iná situácia bude podľa polície v oblasti Apoštolskej nunciatúry. Na Ulici Prokopa Veľkého po odbočenie na Lesnú ulicu, na Lesnej ulici po Nekrasovu ulicu a na Nekrasovej ulici v úseku medzi Lesnou a Novosvetskou ulicou nebude možné parkovať na komunikáciách a priľahlých chodníkoch z dôvodu bezpečnostných opatrení. Tieto opatrenia potrvajú počas celého pobytu Svätého Otca na Slovensku.

Aj bratislavský magistrát odporúča oboznámiť sa včas s aktuálnymi dopravnými obmedzeniami. „Verejnosti odporúčame oboznámiť sa s danými obmedzeniami tak, aby si mohli včas naplánovať alternatívne trasy," podotkla hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová. Otázka prípadných kompenzácií nie je aktuálna. Nie sú totiž v súlade s prepravným poriadkom Integrovaného dopravného systému Bratislavského kraja, keďže obmedzenia nespôsobil prepravca.