Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Prešove budú počas návštevy pápeža umiestnené stánky

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.

Prešov 27. augusta (TASR) – Prešov vyčlenil verejné priestranstvo v blízkosti mestskej haly, kde bude 14. septembra, počas návštevy pápeža Františka možné umiestniť a prevádzkovať informačné alebo predajné stánky s občerstvením, náboženskými predmetmi a suvenírmi. Ako TASR informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek, ide o časť Námestia 1. mája.

„Predajcovia, ktorí majú záujem o umiestnenie stánku, musia podať žiadosť na Mestský úrad v Prešove a doložiť všetky potrebné podklady pre vydanie povolenia. V predajných stánkoch bude povolený predaj baleného jedla, nealkoholických nápojov, kávy, čaju, sakrálnych predmetov, náboženskej literatúry a suvenírov," uviedol Tomek.

Podmienka pre predajcov je vlastný stánok z textilného materiálu s rozmermi tri krát tri metre svetlej farby bez potlače. Napojenie na elektrickú energiu bude zabezpečené.

„V žiadosti je potrebné uviesť, či predajca bude využívať vlastný zdroj elektrickej energie, alebo bude potrebné ho pripojiť, a to vrátane informácie o požadovanom odbere kW," doplnil Tomek. Zároveň upozornil všetkých záujemcov, že počet miest pre umiestnenie stánkov je obmedzený.

Žiadosť je potrebné zaslať do 3. septembra na e-mailovú adresu: podatelna@presov.sk. Bližšie informácie sú zverejnené na webstránke mesta www.presov.sk.

Pápež František počas svojej návštevy Slovenska v septembri navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín.