Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Paralelné matky otvárajú sezónu v Letnom kine na Kuchajde

Na archívnej snímke otvorenie sezóny Letného kina na Kuchajde v Bratislave 28. júna 2020. Foto: TASR Dano Veselský

Letné kino bude premietať každú stredu a sobotu, v júli od 21.30 h, v auguste od 21.00 h. O výbere filmu rozhodujú diváci hlasovaním na internete z ponuky dvoch filmov.

Bratislava 29. júna (TASR) – Bratislavské Nové Mesto otvára 12. ročník Letného kina na Kuchajde v stredu španielskym filmom Paralelné matky. Snímku režiséra Pedra Almodóvara si vybrali diváci v internetovom hlasovaní.

Letné kino bude premietať každú stredu a sobotu, v júli od 21.30 h, v auguste od 21.00 h. O výbere filmu rozhodujú diváci hlasovaním na internete z ponuky dvoch filmov. Dramaturgia je nastavená tak, aby si počas leta prišli na svoje priaznivci rôznych filmových žánrov.

Na webstránke letného kina už môžu diváci hlasovať o tom, ktorý film si pozrú pod hviezdnou oblohou v sobotu 2. júla. V ponuke sú dva tituly českej produkcie, na výber majú komédiu Prvok, Šampón, Tečka a Karel od režiséra a autora knižnej predlohy Patrika Hartla a športovú drámu Smečka, celovečerný hraný debut režiséra Tomáša Polenského.

Kapacita amfiteátra v priestoroch prírodného areálu je približne 200 miest na sedenie. Ďalšie desiatky návštevníkov zvyknú film sledovať na dekách. V prípade priaznivého počasia sa bude premietať na veľkom plátne širokom šesť a vysokom štyri metre. Vstup do Letného kina na Kuchajde je bezplatný.